Bemutatkozás

BEMUTATKOZUNK

Küldetés

 
Értelmi akadállyal és halmozott sérülésekkel élő fiatal emberek sok akadály és nehezítő tényező ellenére ugyanolyan teljes és szép életet akarnak élni, mint kortársaik, joguk van erre. Vágynak a közösségre, dolgozni, tanulni, szórakozni akarnak, családjukban szeretnének élni. Maguk nem képesek a sorsukat irányítani, a család és a szakemberek felelőssége alapvető, meghatározó. A pozitív diszkrimináció elvi alapján biztosítanunk kell a lehető legoptimálisabb komplex életvezetésük körülményeit. Ezt a feladatot vállalja a programunk.
 
 
 

Stratégiai céljaink

 
 
Az 1993 óta működő Gond-viselés „Életmód program” nem országos gondokat akar megoldani, hanem tevékenységünkkel egy kiscsoportos modellt dolgoztunk ki, valósítottunk meg és propagáltunk családban élő fiatalok számára. Nappali intézményt működtetünk, melyben együtt, egy színtéren jelenik meg a fejlesztő nappali ellátás és a munkaviszonyban történő foglalkoztatás a kiegészítő programokkal együtt.
 

 

 

 

Hisszük, hogy a Gond-viselés program példájával évek alatt katalizátora volt a ma már egyre jobb, elfogadóbb társadalmi szemléletnek és a modellünk követőkre talált.